Saturday, January 30, 2010

Aussie aussie aussie oi oi oi!!

Hej!
Vi befinner oss just nu på det stora fina moderna biblioteket i Brisbane! Här lånar vi internet och shoppar fina vykort. Vi firade Australia Day i Perth med picknick i Kings Park och utsikt över hela Perthan. Det var säkert hundra grader varmt men vi hade en skön dag bland Aussie flaggor och flygplansuppvisningar.
Kvällen avslutades med mastodont fyrverkeri över stan. Vi gick sedan ut och firade natten på Lucky shag som ligger längst Swan river.
Det blev mer strandhäng i Cottesloe och en mumsig middag med solnedsgångsutsikt på ett av de bäst belägna ställena (Barcetta) längst Cottesloe stranden.
Vi var i gamla hamnstaden Fremantle och strosade runt innan vi begav oss ned till Little creatures. Där inhandlades fina t-shirts och sedan blev det öl och musslor på soldäcket :)
Vi passerade stranden och kollade (igen) på solnedgången innan vi tog tåget hem.
Igår flög vi till Brisbane. 4,5 timmars flyg. Jag kikade då och då ut genom fönstret och det man såg var öken, torkade sjöar och mera öken. Helt otroligt att det inte finns något i detta inland.
I brisbane var det 28 grader, regn och fuktigt. Det är betydligt stor skillnad på fuktigheten här än både i Sydney å Perth. Det är frodigt och grönare.
Vi tycker hittills att Brisbane är en vacker stad. Gammalt blandat med modernt. Kullar och flodar.
Vi sov första natten på Yellow submarine (backpackers ställe), men spenderade största delen av kvällen ute på stan :)
Idag inväntar vi Anna som ska komma in till stan. Det blir middag och övernattning här nånstans. Imorgon kör vi upp till dem (ca 1 timme) och hoppas på lite relaxion och strand häng.
Planen är att på måndag åka ned mot Guld kusten å Byron bay.
(bilder kommer i senare uppdatering)
Kram
Sara & Frida

No comments:

Post a Comment